Σάββατο 18 Ιουνίου 2011


Ποινή ισόβιου αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επεβλήθη σε δέκα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της Νοτίου Κορέας, οι οποίοι κατηγορούνται για στημένο παιχνίδι.
Αυτή είναι η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβάλλει ποτέ η K-League στην 28χρονη ιστορία της, με τους παίκτες να αντιμετωπίζουν και ποινή επταετούς φυλάκισης εάν κριθούν ένοχοι στα δικαστήρια.
Οκτώ από τους δέκα ανήκουν στην ομάδα Νταετζεόν Σίτιζεν της οποίας το παιχνίδι στις 6 Απριλίου, με την Ποχάνγκ Στίλερς μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνών. Για την ιστορία η Νταετζεόν έχασε εκείνο το ματς με 3-0, με το κατηγορητήριο να αναφέρει ότι ένας παίκτης της είχε δεχθεί το ποσό των 120 εκατομμυρίων γουόν (ήτοι 77.000
Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή θα ζητήσει από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κορέας να μην επιτρέψει στους εμπλεκόμενους να πάρουν κάποια θέση σχετική με το ποδόσφαιρο, μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.
«Πήραμε αυτή την απόφαση για να κάνουμε κατανοητό σε όλους ότι αυτό θα είναι το πρώτο και το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στο πρωτάθλημα», τόνισε ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής, Γιάνγκ-Τσέολ Κβαν και συμπλήρωσε: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα εκδιωχθούν από το άθλημα αν πιαστούν να διαπράττουν τέτοιο αδίκημα».
Πάντως, ο Κβακ υποστήριξε ότι οι ποινές τους θα επανεξεταστούν αν κριθούν αθώοι στα δικαστήρια.Ισόβιος αποκλεισμός σε δέκα παίκτες για στημένο
 ευρώ) προκειμένου η ομάδα του να χάσει και μετά το μοιράστηκε με συμπαίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου